In mei/juni  hebben wij de zuidkust van Golfreis Spanje bezocht, ditmaal de Costa de la Luz. Doel van de reis was het leggen van contacten met hotels en golfbanen ten einde golfarrangementen in elkaar te zetten voor onze klanten.

Het eerste deel van de reis ging naar het golfresort ‘El Rompido’, in de buurt van Huelva. Dit resort bestaat uit een vijf sterren hotel en een 36-holes golfbaan (de North en de South course) en is het beste te bereiken door aan te vliegen op luchthaven Faro en/of Sevilla. Beide golfcourses  lagen er zeer goed bij. De aangename temperatuur (zonnig met lichte wind van zee) en een rustige golfbaan stonden garant voor een paar heerlijke rondes golf. Het hotel, dat grenst aan de golfbaan, is van alle gemakken voorzien en is na het golfen een heerlijke uitvalsbasis voor een hapje en een drankje op het terras aan het zwembad.

Vanaf het hotel is tevens een wandelpad door een beschermd natuurgebied aangelegd naar het aangrenzende dorp. Een prachtige wandeling van ca 20 minuten eindigt bij een terras met restaurantjes welke uitkijkt over het riviermoeras van de Rio Piedras.

De zonsondergang aanschouwen vanuit dit plekje, onder het genot van een wijntje, was heel indrukwekkend. Het hotel biedt overigens ook gratis vervoer middels een treintje naar het dorp, waarna men via een bootdienst de Rio Piedras over kan steken naar een landtong. Op deze landtong zijn langgerekte stranden waar volop genoten kan worden van de zon en de zee.

Onze volgende bestemming in de omgeving van Cadiz, was het vier sterren hotel Elba Costa Ballena Beach & Thalasso resort. Dit hotel aan de Costa Ballena bleek ook een heerlijke plek voor zon, golf en wellness te zijn. Het hotel ligt slechts enkele (wandel)minuten van de Atlantische oceaan, met een mooi zandstrand dat uitnodigt voor een duik in het water.

De golfbaan Costa Ballena Ocean Golfclub, ligt op 5 minuten rijden van het hotel en bestaat uit een 27-holes baan en een negen holes par-3 baan. De 27-holes zijn verdeeld in drie 9-holes lussen genaamd Los Olivos, Las Palmeras en Los Ficus. Evenals de baan bij El Rompido is dit geen golfbaan met spectaculaire hoogteverschillen maar zijn er voldoende uitdagingen aanwezig voor zowel de beginnende en de meer ervaren golfer.

De baan heeft brede fairways en is door de mediterrane bomen (zoals pijnbomen en cipressen) een feest om te spelen. En zoals de naam van de golfclub al aangeeft: enkele holes bieden een mooi uitzicht op de Atlantische oceaan.

Het GolfTrip4u team heeft genoten van deze 2 luxe resorts en de bijbehorende golfbanen. Het was zowel op de golfbanen als in de dorpjes in de omgeving heerlijk rustig. Mei/juni is tevens een ideale periode in het jaar om zowel zon bij te tanken en tegelijkertijd aan je golfswing te werken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de omgeving ook wandelend of per fiets te verkennen. Er  zijn namelijk kilometers verharde (fiets)paden aangelegd door de duinen, waardoor je geen last hebt van auto’s en wel een mooi zicht op de oceaan!

Kortom, de Costa de la Luz is een perfecte golflocatie welke wij voor het najaar 2014 en voorjaar 2015 in ons reisaanbod via standaard arrangementen zeker zullen aanbieden.

Fotogalerij

Ander nieuws

  • Het 23ste International Amateur Golf Tournament wordt van zaterdag 25 november t/m zaterdag 2 december 2023 in de Algarve (Portugal) georganiseerd. Het programma 25-11-2023: Aankomst in het hotel. 26-11-2023: Texas scramble oefenronde. ’s Avonds is […]

  • Dit golfevent is een van de grootste amateur golftoernooien in Portugal en wordt sinds 1987 georganiseerd op de volgende drie Dom Pedro Vilamoura golfbanen in de Algarve: de Dom Pedro Victoria (Leadingcourses waardering 8.4), Dom […]

  • Van 3 t/m 10 februari wordt het East-Algarve Golf Trophy event georganiseerd nabij het plaatsje Tavira in het oosten van de Algarve. Gespeeld wordt er op vijf 18-holes golfbanen waaronder Monte Rei, de No. 1 […]

  • Het International Openoeste golf toernooi wordt door onze Portugese partner InGolf georganiseert. Het is een 5-daags golftoernooi op schitterende golfbanen aan de West Coast in de omgeving van Obidos (Portugal). Iedereen met een geregistreerde golfhandicap […]