Logo Margriet KragtenVan 1 t/m 7 augustus 2024 gaan we golfen in Schotland, the ‘Home of Golf’. Wij overnachten in Dundee en golfen op vier mooie linksbanen te weten Carnoustie Burnside, Montrose 1562, Scotscraig GC en St Andrews Castle. De transfers met een bus en chauffeur van en naar de Edinburgh Airport en de golfbanen maken deel uit van deze reis.

Staybridge Suites Dundee**** (booking.com waardering 9.1)

Het hotel heeft kamers die voorzien zijn van airconditioning, flatscreen-tv, een wasmachine, een waterkoker en een gratis wifi. Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet verzorgd. Het hotel heeft tevens een fitnesscentrum, een gemeenschappelijke lounge en een 24-uursreceptie. Populaire bezienswaardigheden in de buurt zijn de Dundee Central Library, het winkelcentrum Wellgate en St Paul’s Cathedral.

Carnoustie Burnside (leadingcourses.com waardering 8.5)

De Burnside ademt karakter en vanaf de back tees is het een prachtige golftest. Veel van de korte holes zouden de beste linksbanen kunnen sieren, met name de 5e en de 14e bieden dramatische uitdagingen voor de speler die ernaar streeft zijn par 3 te halen. De finish is ook sterk met de 17e die een van de moeilijkste par 4’s blijkt te zijn die waar dan ook in de golfwereld te vinden zijn. En menig score is verpest door het out-of-bounds hek op de 18e. Het was op deze baan dat de grote Ben Hogan in 1953 70 sloeg om zich te kwalificeren voor het Open Championship, dat hij vervolgens won.

Montrose 1562 (leadingcourses.com waardering 8.4)

De 1562 golfbaan is een uitdaging voor elke golfer. Dit is een traditionele Schotse linksbaan met verend gras dat alleen dicht bij de zee groeit, duinen, gaspeldoorn, diepe bunkers en hoog golvend gras dat van kleur verandert en danst in de wind. De holes zijn in een ongebruikelijke T-vormige layout aangelegd. De eerste negen spelen voornamelijk langs de kustlijn en bieden een prachtig uitzicht over de Noordzee.

Scotscraig Golf Club (leadingcourses.com waardering 7.8)

Deze golfbaan is in 1923 ontworpen door Tom Morris & James Braid. Het is een unieke mix van heide & linksgolf en heeft grote glooiende greens en goed gepositioneerde bunkers. Scotscraig is vandaag de dag grotendeels ongewijzigd en vormt een eerlijke maar serieuze uitdaging voor alle golfers. Scotscraig is gunstig gelegen op slechts 15 minuten van de beroemde Old Course, St Andrews. Hoewel de baan niet precies aan de kustlijn ligt, moet u rekening houden met een paar zeebriesjes bij het spelen van deze mix van links en heide.

St Andrews The Castle (leadingcourses.com waardering 9.1)

Natuurlijk is een bezoek aan Schotland niet compleet zonder een linksbaan op St Andrews te bezoeken. Dit keer bezoeken we een van de mooiste linksbanen op St Andrews namelijk de The Castle golfbaan.

Onze vluchtschema

Wij vertrekken op donderdag 1 augustus met KL0923 om 7:10 met de KLM vanaf Amsterdam Schiphol en komen om 7:35 in Edinburgh aan. Op woensdag 7 augustus gaan we huiswaarts en vertrekken we om 17:25 met KL0932 naar Amsterdam Schiphol en arriveren we om 19:55. Het actuele tarief voor deze vlucht incl. 23 kg ruimbagage is € 258,- p.p. (stand 11-12-2023) excl. het meenemen van uw golfuitrusting. Bij voldoende belangstelling en er besloten wordt om de reis definitief door te laten gaan, zal bovengenoemde vlucht geboekt en in rekening gebracht worden tegen het dan geldende actuele tarief.

Het voorlopige programma

Donderdag 1 augustus

 • Aankomst Edinburgh Airport
 • Vervoer naar het hotel in een bus met chauffeur
 • ’s avonds een gezamenlijk welkom diner in het hotel

Vrijdag 2 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op Scotscraig Golf Club (incl. vervoer)

Zaterdag 3 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op Montrose 1562 (incl. vervoer).
 • ’s avonds een gezamelijk diner (restaurant nog te bepalen)

Zondag 4 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Vrije dag ter eigen invulling.

Maandag 5 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op Carnoustie Burnside (incl. vervoer).

Dinsdag 6 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op St Andrews The Castle (incl. vervoer).
 • ’s avonds een afsluitend gezamenlijk diner (restaurant nog te bepalen)

Woensdag 7 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Vertrek naar Edinburgh Airport

De arrangementprijs

De deelnameprijs excl. vlucht bedraagt GBP 1.407,- p.p. in een gedeelde 2-persoonskamer en is excl. € 20,- administratiekosten per factuur. De toeslag voor een 1-persoonskamer is GBP 352,-. Wegens dagelijks veranderde valutakoersen zullen de arrangementprijzen op betaaldatum omgezet worden naar Euro’s. Op boekingsdatum zullen de kosten van je vlucht en een niet-annuleerbare aanbetaling van € 300,- in rekening worden gebracht.

Max. aantal inschrijvingen

Het maximum aantal golf(st)ers voor dit arrangement is 15. Een golfhandicap vanaf 36 en lager wordt voor deze reis aanbevolen om optimaal plezier te beleven aan de te spelen Schotse linksbanen.

Update 14-12-2023: inmiddels is de reis volgeboekt. Met behulp van ons contactformulier kun je aangeven dat je op de wachtlijst gezet wilt worden.