Met Margriet naar Schotland augustus 2023

Home/Met Margriet naar Schotland augustus 2023

Logo M. Kragten

Van 3 t/m 9 augustus 2023 gaan we golfen in Schotland, the ‘Home of Golf’. Wij overnachten in een authentiek Schotse Inn genaamd The Ducks Inn in de regio East Lothian en golfen op vier mooie golfbanen te weten Gullane No2, The Glen, Haddington en Craigielaw Golf Club. Alle transfers met een bus en chauffeur van en naar de Edinburgh Airport en de golfbanen maken deel uit van deze reis.

The Ducks Inn*** (booking.com waardering 8.0)

Dit door een familie beheerde 16e-eeuwse hotel ligt in het pittoresk dorpje Aberlady in East Lothian op slechts 30 minuten rijden van Edinburgh. Het hotel heeft een gastronomisch Ducks restaurant (met 2 AA-rosettes) voor bekroonde seizoengebonden menu’s en een meer informele Donald’s Bar & Bistro waar een verscheidenheid aan hapjes en barmaaltijden geserveerd worden. De kamers hebben allemaal gratis WiFi, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Ook hebben ze een haardroger en koffie- en theefaciliteiten.

Gullane No2 (leadingcourses.com waardering 8.5)

De Gullane No2 golfbaan is in 1898 ontworpen door de tweevoudig winnaar van het Britse Open-kampioenschap Willie Park Jr. De schoonheid van de East-Lothian kustlijn en de uitdagende lay-out zorgen voor een onvergetelijke ronde die de belichaming is van links golf in Schotland. De baan staat bekend om de zeer uitdagende korte holes b.v. de 195 meter par3 11e met zijn prachtige vergezichten, uitdagende afdalende teeshot en de lastige clubselectie. De totale lengte van deze baan is 6.396 meter.

The Glen Golf Club (leadingcourses.com waardering 8.1)

The Glen is een van de populairste golfbanen van East Lothian. De baan is uitdagend en plezierig en geschikt voor alle niveaus van golfers. De golfbaan biedt een spectaculair uitzicht op de landtong over de Firth of Forth en de Bass Rock, waar zich de grootste Jan-van-genten kolonie in het Verenigd Koninkrijk bevindt.

Haddington Golf Club (leadingcourses.com waardering 7.5)

De Haddington Golf Club is opgericht in 1865 en beschikt over een volgroeide parkbaan van maar liefst 6335 meter binnen de grenzen van een voormalig landgoed. De baan ligt in een rustige, ommuurde omgeving grenzend aan de rivier de Tyne.

Craigielaw Golf Club (leadingcourses.com waardering 7.7)

De Craigielaw golfbaan ligt in het midden van het glorieuze East Lothian kustlandschap en het ontwerp is geïnspireerd door de geweldige linksbanen van Groot-Brittannië. Craigielaw heeft een aantal zeer uitdagende greens en is een ware test voor de putvaardigheid. 

Onze vluchtschema

Wij vertrekken op donderdag 3 augustus met KL1277 om 7:10 met de KLM vanaf Amsterdam Schiphol en komen om 7:35 in Edinburgh aan. Op woensdag 9 augustus gaan we huiswaarts en vertrekken we om 17:30 met KL1290 naar Amsterdam Schiphol en arriveren we om 20:00. Het tarief voor deze vlucht incl. 23 kg ruimbagage is € 245,- p.p. (stand 20-11-2022). De golftas kan gratis meegenomen worden m.b.v. een gratis Flying Blue lidmaatschapsbewijs.

Het voorlopige programma

Donderdag 3 augustus

 • Aankomst Edinburgh Airport
 • Vervoer naar de Ducks Inn in een bus met chauffeur
 • ’s avonds een welkom diner in het Ducks restaurant

Vrijdag 4 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op Gullane No2 (incl. vervoer)

Zaterdag 5 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op The Glen (incl. vervoer).

Zondag 6 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Vrije dag ter eigen invulling. T.z.t. zullen enkele opties uitgewerkt worden bv bezoek St Andrews, Edinburgh etc.

Maandag 7 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op de Haddington Golf Club (incl. vervoer).

Dinsdag 8 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • 18-holes golfronde op de Caraigielaw Golf Club (incl. vervoer).
 • ’s avonds een afsluitend diner in het Ducks restaurant

Woensdag 9 augustus

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Vertrek naar Edinburgh Airport 

De arrangementprijs

De deelnameprijs excl. vlucht bedraagt GBP 1.310,- p.p. in een gedeelde 2-persoonskamer en is excl. € 20,- administratiekosten per factuur. De toeslag voor een 1-persoonskamer is GBP 324,-. Wegens dagelijks veranderde valutakoersen zullen de arrangementprijzen op betaaldatum omgezet worden naar Euro’s. Op boekingsdatum zullen de kosten van je vlucht en een aanbetaling van € 300,- in rekening gebracht worden.

Max. aantal inschrijvingen

Het maximum aantal golf(st)ers voor dit arrangement is 12. Een golfhandicap vanaf 36 en lager wordt voor deze reis aanbevolen om optimaal plezier te beleven aan de te spelen Schotse linksbanen. Momenteel is de reis vol ingeschreven. Heeft u interesse om deel te nemen dan wordt uw inschrijving op de wachtlijst geplaatst.

Boek hier je deelname

Vul per persoon onderstaand boekingsformulier in. Deelt u een 2-persoonskamer? Laat ons dan in het opmerkingsveld weten met wie u de kamer deelt.

  Uw roepnaam (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoon nummer (verplicht)

  Uw email adres (verplicht)

  Hotel- & golfarrangement (verplicht)

  Uw actuele golfhandicap?

  Wilt u uw reis afdekken bij STO reisgarant?

  Opmerking: Meer informatie over STO Reisgarant vindt u op https://sto-garant.nl/reizigers.

  Heeft u additionele wensen, laat het ons gerust weten