Het Inter Bancair Golftoernooi (IBG)

Home/Het Inter Bancair Golftoernooi (IBG)

De Inter Bancair Golfwedstrijd (IBG) kent reeds een lange historie en wordt jaarlijks georganiseerd door en voor professionals die binnen in het Nederlandse bank- en verzekeringswezen werkzaam zijn. Traditioneel bestaat het organisatie comité van het IBG uit de drie winnaars van het laatst gehouden toernooi. Sinds 2016 worden zij in de organisatie ondersteund door Golftrip4u.

In 2019 werd de 47ste editie van de Inter Bancair Golfwedstrijd  georganiseerd door:

v.l.n.r Erik Commandeur (ICS, 3de prijs), Kees Plat (ABN Amro, 1ste prijs) en Gijs Boudewijn (Betaalvereniging Nederland, 2de prijs)

Speeldatum en locatie

De 2019 editie van het IBG werd met 80 deelnemers op vrijdag 13 september op de Hilversumsche GC georganiseerd. De Hilversumsche GC, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is in 2020 125 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes. De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van deze tijd. Enkele jaren geleden was de Hilversumsche GC nog gastheer geweest van het KLM Open, een wedstrijd van de Europese Tour.

Wie kan deelnemen?

Actieve medewerkers van (bij de DNB geregistreerde) financiële instellingen met een geregistreerde golfhandicap kunnen aan de wedstrijd meedoen.

Sponsoring

Elk jaar zijn wij op zoek naar sponsors om het IBG mogelijk te maken. Sponsoring kan op verschillende manieren:

  • Als bedrijf meespelen in de wedstrijd door startplekken te sponsoren;
  • Een financiële sponsoring;
  • Sponsoring van goody’s voor de goody bags van de deelnemers.

Heeft u interesse om de Inter Bancair Golfwedstrijd van 2020 te sponsoren, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via email IBG2019@golftrip4u.nl of telefonisch op 030-254 5957.

Historie

Bent u nieuwsgierig naar vorige edities van het Inter Bancair Golftoernooi?
Via de volgende buttons kunt u de startlijsten, uitslagen en foto’s van de laatste jaren bekijken:

2016
2017
2018
2019