Met Margriet naar de Stiemerheide (Genk, België) juni 2023

Home/Met Margriet naar de Stiemerheide (Genk, België) juni 2023

Logo M. Kragten

Van 9 t/m 11 juni 2023 gaan we golfen nabij Genk in België net over de grens in Zuid-Limburg. Wij overnachten in het 4-sterren Hotel Stiemerheide en golfen op drie mooie golfbanen te weten de Kempense Golf Club, Spiegelven Golf en De Herkenbosche.

Hotel Stiemerheide**** (booking.com waardering 8.0)

Het sfeervolle hotel, uniek gelegen in de Limburgse Kempen, grenzend aan het Maasland is eind jaren ‘80 in de Engelse cottage stijl gebouwd. Als één van de belangrijkste toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen is het gastvrije, Limburgse hotel een oord waar het goed vertoeven is. Het panorama over de 18-holes Spiegelven golfbaan en het aangrenzend landschap creëren een elegante, landelijke sfeer. De omgeving nodigt uit tot tal van natuuruitstapjes, fietstochten en momenten van pure rust te midden van de ongerepte natuur.

Kempense Golf Club (leadingcourses.com waardering 8.4)

Een prachtige 18 holes golfbaan die zomer en winter bespeeld kan worden op zomergreens, een overdekte driving range met oefengreens, een moderne golfshop, een smaakvol ingericht clubhuis met een uitstekende brasserie maken de Kempense Golf Club tot één van de best geoutilleerde golfclubs in Belgie. Bij de aanleg van het complex zijn meer dan 24.000 bomen en struiken geplant, die tot volle wasdom gekomen zijn en onmiddellijk een oase van rust creëren, waar het voor golfers maar ook voor niet-golfende bezoekers aangenaam vertoeven is.

Spiegelven Golf (leadingcourses.com waardering 8.0)

Deze baan ligt naast Hotel Stiemerheide. Het is een erg gevarieerde golfbaan aangelegd in een bosrijke en licht heuvelachtige omgeving. De amateurgolfer vindt via heidepartijen, waterhindernissen, loof- en naaldbomen makkelijk zijn weg naar de grote, snelle greens. De betere speler daarentegen krijgt de kans om het volledige slagenarsenaal uit de hoed te toveren: hier een draw, daar een fade, een gedurfde drive om een hoek af te snijden: … een ware challenge !

De Herkenbosche (leadingcourses.com waardering 8.2)

Halverwege de route naar de Stiemerheide ligt De Herkenbosche. Deze golfbaan grenst direct aan het Nationaal Park De Meinweg. In het Meinweggebied, een uniek terrassenlandschap, zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap. De Herkenbosche herkent zich in bovenstaande beschrijving en staat in geheel Nederland en ver daarbuiten bekend als één van de mooiste bosbanen.

Het voorlopige programma

Vrijdag 9 juni

 • Om ca. 11:30 uur verzamelen op de Herkenbosche.
 • Om 12:30 uur start van een 18-holes golfronde*.
 • Om ca. 18:00 uur inchecken in het hotel.
 • Om ca. 19:30 een 4-gangen diner in restaurant Moonstone (was voorheen Corneille)

Zaterdag 10 juni

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Om 11:00 uur start van een 18-holes golfronde op Spiegelven*.

Zondag 11 juni

 • Tussen 07:00 – 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet.
 • Om 11:30 start van een 18-holes golfronde op de Kempense Golf Club*.

* Momenteel zijn de 2023 wedstrijdkalenders van de golfbanen nog niet bekend. Het speelschema/golfbanen kan derhalve nog wijzigen.

De arrangementprijs

De deelnameprijs bedraagt € 540,- p.p. in een gedeelde 2-persoonskamer en is excl. € 20,- administratiekosten per factuur. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 90,-.

Max. aantal inschrijvingen

Het maximum aantal golf(st)ers voor dit arrangement is bereikt. Mocht u zich willen aanmelden dan wordt u op de reservelijst geplaatst.

Boek hier je deelname

Vul per persoon onderstaand boekingsformulier in. Deelt u een 2-persoonskamer? Laat ons dan in het opmerkingsveld weten met wie u de kamer deelt.

  Uw roepnaam (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoon nummer (verplicht)

  Uw email adres (verplicht)

  Hotel- & golfarrangement (verplicht)

  Uw actuele golfhandicap?

  Wilt u uw reis afdekken bij STO reisgarant?

  Opmerking: Meer informatie over STO Reisgarant vindt u op https://sto-garant.nl/reizigers.

  Heeft u additionele wensen, laat het ons gerust weten